fbpx

Alle afval bestaat niet projecten op een rijtje

Filter op thema

Wat voor jou afval is, is voor de buren een waardevolle grondstof. Daarom gaan we afval zo goed mogelijk hergebruiken. Met de Duurzaamste Kilometer willen we een circulaire kilometer creëren. We verminderen de afvalstromen met als uiteindelijk doel: helemaal geen afval meer. Een complexe opgave als je denkt aan alle verschillende functies, bedrijven, organisaties en gebruikers in het gebied. Maar juist die verscheidenheid biedt enorm veel kansen. Afval bestaat niet, we gaan circulair!

Verbeter je duurzame score: doe de quickscan! 

Hoe scoort jouw bedrijf op afval? Welk cijfer krijgt het voor circulariteit? Doe de quickscan en laat je grondstoffenstroom grondig analyseren!  

Groen op rolletjes  

Cool, flexibel en lokaal… rara wat is dat? De nieuwe circulaire plantenbakken! Samen met reïntegratiebedrijf DZB maakt de Duurzaamste Kilometer plantenbakken die makkelijk te verplaatsen zijn. Een cool, nieuw product, van Leidse bodem, voor én door Leidenaren!  

The Field kledingruil was een groot succes

De allereerste editie van The Field kledingruil was een groot succes! Afgelopen zaterdag kwamen 30 vrouwen uit Leiden bijeen op de ‘Leidse dag tegen de snelle mode’..  SDG Nederland pakte uit met een prachtige activatie van een 3 meter hoge jurk. In deze 17 doelen jurk kon jong en oud een wens voor de toekomst schrijven. 

Inspirerend circulair straatmeubilair

CIRCULAIR STRAATMEUBILAIR
Om nieuwe producten te maken, heb je geen ruwe grondstoffen nodig. Je hoeft alleen maar anders te kijken naar bestaande grondstoffen.

Meer weten over dit thema?