fbpx

Alle divers groen
projecten op een rijtje

Filter op thema

Wist je dat alleen al kijken naar groen stress vermindert? Kan je nagaan wat het met je doet als je in een groene omgeving werkt, leert of ontspant. Daarom gaat de Duurzaamste Kilometer groen, groener, blauw! Zo vergroten we de biodiversiteit in de stad en dragen we bij aan een sterker ecosysteem. De Duurzaamste Kilometer als gezonde toegangspoort van de stad!

Groene daken: alleen maar voordelen! 

Een groen dak geeft verkoeling, buffert regenwater en zorgt dat het rioolstelsel niet overbelast raakt bij hevige regenbuien. Ook draagt een groen dak bij aan schonere lucht en diversiteit van flora en fauna. Daarnaast is een groen dak natuurlijk ook gewoon mooi! 

Geveltuintjes: de groene airco van de stad 

Vogels, vlinders en zoemende insecten. Geveltuintjes trekken een hoop nieuwe bewoners aan. En ze zorgen voor meer natuur in de stad. Dat wil jouw bedrijf toch ook! 

Groen op rolletjes  

Cool, flexibel en lokaal… rara wat is dat? De nieuwe circulaire plantenbakken! Samen met reïntegratiebedrijf DZB maakt de Duurzaamste Kilometer plantenbakken die makkelijk te verplaatsen zijn. Een cool, nieuw product, van Leidse bodem, voor én door Leidenaren!  

Inspirerend circulair straatmeubilair

CIRCULAIR STRAATMEUBILAIR
Om nieuwe producten te maken, heb je geen ruwe grondstoffen nodig. Je hoeft alleen maar anders te kijken naar bestaande grondstoffen.

Meer weten over dit thema?