fbpx

Deel dit project

The Field kledingruil was een groot succes

De allereerste editie van The Field kledingruil was een groot succes!
Afgelopen zaterdag kwamen 30 vrouwen uit Leiden bijeen op de ‘Leidse dag tegen de snelle mode’..  SDG Nederland pakte uit met een prachtige activatie van een 3 meter hoge jurk. In deze 17 doelen jurk kon jong en oud een wens voor de toekomst schrijven. 

‘Jouw eigen kleding die je niet meer draagt zien schitteren bij iemand anders, dat geeft toch zo’n goed gevoel! We vinden het leuk om er goed uit te zien en niet altijd hetzelfde te dragen, maar ik vertik het om mee te doen aan de fast fashion industrie. Daarom doe ik altijd graag mee aan kledingruils en koop ik verder bijna alles op Vinted, aldus Liza Willemse (23 jaar), studente Criminologie in Leiden.

Aan het einde van de ruil werd alle overgebleven kleding toegevoegd aan een grote tas van ‘De Leidse Kledingketting’, partner van The Field kledingruil.

Swappen i.p.v. kopen!
Er is steeds meer kleding te koop en vaak ook tegen goedkope prijzen. Het klimaat is helaas de dupe van deze massale kledingproductie. Door per jaar al 6 kledingstukken minder te kopen, bespaar je maar liefst 40 kg CO2! Als iedere Nederlander dit zou doen scheelt het net zoveel CO2-uitstoot in een jaar als 85,000 keer met de auto rond de wereld!

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Mobiliteitsscan: bespaar op reistijd en kosten

Hoeveel kan jouw bedrijf besparen op reistijd en kosten? En hoeveel op CO2-uitstoot? Ontdek het met de interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Bereikbaar Haaglanden.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl