fbpx

Deel dit project

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

The Field kledingruil was een groot succes

De allereerste editie van The Field kledingruil was een groot succes!
Afgelopen zaterdag kwamen 30 vrouwen uit Leiden bijeen op de ‘Leidse dag tegen de snelle mode’..  SDG Nederland pakte uit met een prachtige activatie van een 3 meter hoge jurk. In deze 17 doelen jurk kon jong en oud een wens voor de toekomst schrijven. 

‘Jouw eigen kleding die je niet meer draagt zien schitteren bij iemand anders, dat geeft toch zo’n goed gevoel! We vinden het leuk om er goed uit te zien en niet altijd hetzelfde te dragen, maar ik vertik het om mee te doen aan de fast fashion industrie. Daarom doe ik altijd graag mee aan kledingruils en koop ik verder bijna alles op Vinted, aldus Liza Willemse (23 jaar), studente Criminologie in Leiden.

Aan het einde van de ruil werd alle overgebleven kleding toegevoegd aan een grote tas van ‘De Leidse Kledingketting’, partner van The Field kledingruil.

Swappen i.p.v. kopen!
Er is steeds meer kleding te koop en vaak ook tegen goedkope prijzen. Het klimaat is helaas de dupe van deze massale kledingproductie. Door per jaar al 6 kledingstukken minder te kopen, bespaar je maar liefst 40 kg CO2! Als iedere Nederlander dit zou doen scheelt het net zoveel CO2-uitstoot in een jaar als 85,000 keer met de auto rond de wereld!

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Duurzaam vraagstuk binnen je bedrijf? Laat studenten het onderzoeken! 

Ben jij benieuwd hoe schoon de lucht binnen jouw bedrijf eigenlijk is? Of wil je weten wat jouw bedrijf kan doen om groener te worden? Breng je case in en wie weet gaan studenten van het Centre for Sustainability met jouw vraag aan de slag in hun masteronderzoek! 

meld je aan voor
dit evenement:

25 September:

Het Global Goals Clubhuis

Op 25 september verandert The Field voor een dag in het clubhuis van de Global Goals. Iedereen is welkom voor een groot aantal activiteiten rondom de SDG’s en een gesprek over de duurzame toekomst van Leiden.

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl