fbpx

Deel dit project

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Groene daken: alleen maar voordelen! 

Groene daken in de DZKMNL

Een groen dak geeft verkoeling, buffert regenwater en zorgt dat het rioolstelsel niet overbelast raakt bij hevige regenbuien. Ook draagt een groen dak bij aan schonere lucht en diversiteit van flora en fauna. Daarnaast is een groen dak natuurlijk ook gewoon mooi! 

We gaan nog even door met de voordelen: zo verlengt een groen dak 2 à 3 maal de oorspronkelijke levensduur van het dak. In de zomer houdt een groen dak 90% van de warmte tegen. Een begroeid dak wordt niet warmer dan 25°C, terwijl op een bitumen dak de temperatuur kan oplopen tot meer dan 80°C. Het werkt dus ook nog eens verkoelend voor de stad! 

Meeuwen bouwen hun nest het liefst op warme, droge daken. Een groen dak vinden ze niet fijn: te vochtig en koel. Een groen dak voorkomt dus ook meeuwenoverlast! 

Wil jij ook een groen dak op jouw bedrijf? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Neem dit najaar nog contact op met Wessel Tiessens en start 2022 duurzaam met een groen dak!  

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Duurzaam vraagstuk binnen je bedrijf? Laat studenten het onderzoeken! 

Ben jij benieuwd hoe schoon de lucht binnen jouw bedrijf eigenlijk is? Of wil je weten wat jouw bedrijf kan doen om groener te worden? Breng je case in en wie weet gaan studenten van het Centre for Sustainability met jouw vraag aan de slag in hun masteronderzoek! 

meld je aan voor
dit evenement:

25 September:

Het Global Goals Clubhuis

Op 25 september verandert The Field voor een dag in het clubhuis van de Global Goals. Iedereen is welkom voor een groot aantal activiteiten rondom de SDG’s en een gesprek over de duurzame toekomst van Leiden.

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl