fbpx

Deel dit project

Groene daken: alleen maar voordelen! 

Groene daken in de DZKMNL

Een groen dak geeft verkoeling, buffert regenwater en zorgt dat het rioolstelsel niet overbelast raakt bij hevige regenbuien. Ook draagt een groen dak bij aan schonere lucht en diversiteit van flora en fauna. Daarnaast is een groen dak natuurlijk ook gewoon mooi! 

We gaan nog even door met de voordelen: zo verlengt een groen dak 2 à 3 maal de oorspronkelijke levensduur van het dak. In de zomer houdt een groen dak 90% van de warmte tegen. Een begroeid dak wordt niet warmer dan 25°C, terwijl op een bitumen dak de temperatuur kan oplopen tot meer dan 80°C. Het werkt dus ook nog eens verkoelend voor de stad! 

Meeuwen bouwen hun nest het liefst op warme, droge daken. Een groen dak vinden ze niet fijn: te vochtig en koel. Een groen dak voorkomt dus ook meeuwenoverlast! 

Wil jij ook een groen dak op jouw bedrijf? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Neem dit najaar nog contact op met Wessel Tiessens en start 2022 duurzaam met een groen dak!  

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Participatietraject voor het Stationsplein

In samenwerking met de partners van de Duurzaamste Kilometer (DZKM) en Centrummanagement Leiden zijn in januari en februari 2022 twee participatiebijeenkomsten georganiseerd.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl