fbpx

Buurauto: elektrische auto delen met je buren

Groen, sociaal en goed voor de buurt. Dat is Buurauto in een notendop. Via dit autodeelplatform kun je een elektrische auto aanvragen die je kunt delen met je buren. De Duurzaamste Kilometer van Nederland laat dat natuurlijk niet aan zich voorbijgaan en schafte twee Buurauto’s aan.

Waarom? Daarom!

Voor onszelf en toekomstige generaties moeten we onze CO2-uitstoot verminderen. Daar dragen de elektrische Buurauto’s aan bij. En dat is niet het enige voordeel. Door de elektrische auto’s te delen, zorgen we samen voor minder auto’s op de weg. Oftewel, minder files. Bovendien kunnen mensen die geen geld hebben voor een auto op deze manier toch af en toe een elektrische vierwieler pakken.

 

Vraag ook een Buurauto aan

De Buurauto’s in de Duurzaamste Kilometer van Nederland worden gebruikt door medewerkers van bedrijven in het gebied. Wil je een Buurauto aanvragen voor jouw wijk? Dat kan eenvoudig via buurauto.nl. Als je je aanmeldt, krijg je met jouw buren toegang tot één of meerdere Buurauto’s. Met de Buurauto-app kun een auto reserveren. Vervolgens krijg je een digitale sleutel en kun je op pad. Eind van de maand ontvang je een factuur op basis van jouw ritten.

 

3 weetjes over deelauto’s

  1. Mensen die een auto delen, maken 15 tot 20 procent minder autokilometers dan autobezitters.
  2. Bijna een derde van de mensen die een auto deelt, doet de eigen auto de deur uit of schaft geen (extra) auto aan.
  3. Een deelauto is in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto. Je betaalt namelijk alleen bij gebruik. Vaste kosten heb je niet. Denk aan de kosten van je wegenbelasting, verzekering, onderhoud en parkeervergunning.

 

Resultaten Buurauto

  • De CO2-uitstoot van Buurauto-gebruikers is lager dan die van autobezitters.
  • Door het gebruik van Buurauto’s is minder parkeerruimte nodig in gemeente Leiden.
  • De Buurauto’s zorgen voor minder geluidsoverlast dankzij de elektrische motoren.

 

Bekijk ook dit
project:

Inspirerend circulair straatmeubilair

Om nieuwe producten te maken, heb je geen ruwe grondstoffen nodig. Je hoeft alleen maar anders te kijken naar bestaande grondstoffen.

meld je aan voor
dit evenement:

25 September:

Het Global Goals Clubhuis

Op 25 september verandert The Field voor een dag in het clubhuis van de Global Goals. Iedereen is welkom voor een groot aantal activiteiten rondom de SDG’s en een gesprek over de duurzame toekomst van Leiden.

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl