fbpx

Deel dit project

Duurzaam vraagstuk binnen je bedrijf? Laat studenten het onderzoeken! 

Studenten onderzoeken duurzame vraagstukken van bedrijven 

Ben jij benieuwd hoe schoon de lucht binnen jouw bedrijf eigenlijk is? Of wil je weten wat jouw bedrijf kan doen om groener te worden? Breng je case in en wie weet gaan studenten van het Centre for Sustainability met jouw vraag aan de slag in hun masteronderzoek! 

De Duurzaamste Kilometer van Nederland heeft hard gewerkt aan diverse samenwerkingen en we vormen nu een quadruple helix-partnerschap. Een wattes? Een quadruple helix-partnerschap is een samenwerking tussen wetenschap, overheid, industrie en samenleving. Concreet houdt het in dat we samenwerken met de gemeente, bedrijven en gebruikers van het gebied in de Duurzaamste Kilometer. Maar ook met bewoners en onderwijsinstellingen om zo met elkaar de kwaliteit van de DZKMNL te optimaliseren.  

Zo werken we nu nauw samen met het Centre for Sustainability, een organisatie van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Rotterdam. Het Centre for Sustainability richt zich volledig op onderzoek rondom duurzaamheid. Samen versterken we de Duurzaamste Kilometer van Nederland met academische kennis en doen we onderzoek in ons ‘Living Lab de DZKMNL’.  

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Een onderzoek naar het effect van groen op de mentale gezondheid

Uit de resultaten blijkt dat het effect van een groen gebied op het mentale welzijn van een student, het meest beïnvloed wordt door de mogelijkheid om hobby’s en activiteiten te kunnen ondernemen en de algehele prettige sfeer in het groene gebied. Daarnaast is gebleken dat bepaalde faciliteiten dit kunnen verbeteren.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl