fbpx

Deel dit project

Duurzame broedplaats The Field

Vergaderen, brainstormen en nieuwe mensen ontmoeten. Dát kan in living lab The Field, op deze unieke plek komen creatieve talenten en slimme koppen samen om inspiratie op te doen en bij te dragen aan de Duurzaamste Kilometer van Nederland.

Waarom? Daarom!

Duurzame broedplaats The Field ligt op steenworp afstand van Leiden Centraal. Het doel van het living lab is helder: samen zorgen voor een schoner, duurzamer en veerkrachtiger stationsgebied in Leiden. Oftewel, bijdragen aan de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Dat kan onder meer in het circulaire paviljoen, de drie tiny offices en het exclusieve park van The Field. Stuk voor stuk perfecte plekken voor vergaderingen, brainstormsessies en nieuwe, verfrissende ontmoetingen. En dat niet alleen. De gebouwen van The Field zijn ook nog eens 100% modulair en circulair. Zo zijn ze gemaakt van restmateriaal van gesloopte gebouwen en zijn alle daken voorzien van groene dakbedekking en zonnepanelen. Benieuwd? Bekijk deze video. 

Zo begon het

In 2018 is The Field opgezet in samenwerking met gemeente Leiden en community PLNT. Vanaf dag één was het idee om een circulair living lab te bouwen. Veel projectpartners waren bij de ontwikkeling betrokken, zoals Beelen Next, Universiteit Leiden, Popma ter Steege, IMD en Bouwbedrijf Leiden. Met succes! De duurzame broedplaats is een oase van rust midden in het drukke stationsgebied van Leiden.

2 weetjes over The Field

  • In living lab The Field wordt volop geëxperimenteerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat experimenteren helpt om risico’s te beheersen en te minimaliseren. Bovendien kunnen effecten worden onderzocht en onverwachte resultaten worden ontdekt door iets gecontroleerd te testen. Die kennis kan vervolgens ingezet worden, onder andere voor de Duurzaamste Kilometer van Nederland.
  • De gebouwen van The Field zijn remontabel. Dit betekent dat je ze als een bouwpakket uit elkaar kunt halen en eenvoudig ergens anders kunt neerzetten. Ideaal, want in 2023 krijgt de locatie van The Field een andere bestemming. Door de remontabele bouw kunnen de gebouwen tegen die tijd makkelijk naar een andere plek in de Duurzaamste Kilometer van Nederland worden verplaatst.


Resultaten

  • De gebouwen van The Field zijn voor 100% gemaakt van gebruikte materialen.
  • De isolatie van de gebouwen bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken van een kringloopwinkel in Leiden.
  • De Lockerroom van The Field heeft het meest biodiverse dak van Leiden. Compleet met boomstronk en zwammen.
  • In The Field leven de meeste soorten planten en dieren van regio Leiden.

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Mobiliteitsscan: bespaar op reistijd en kosten

Hoeveel kan jouw bedrijf besparen op reistijd en kosten? En hoeveel op CO2-uitstoot? Ontdek het met de interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Bereikbaar Haaglanden.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl