fbpx

Deel dit project

Geveltuintjes: de groene airco van de stad 

Geveltuintjes: de groene airco van de stad 

Vogels, vlinders en zoemende insecten. Geveltuintjes trekken een hoop nieuwe bewoners aan. En ze zorgen voor meer natuur in de stad. Dat wil jouw bedrijf toch ook! 

Meer groen trekt vogels aan, ze bouwen er een nest of vinden er een slaap- en schuilplaats. Maar geveltuinen beschermen ook je pand: in de winter zorgen groenblijvende klimplanten ervoor dat de muur niet te sterk afkoelt. En binnen blijft het zo beter warm. In de zomer blijft de muur door de planten juist koeler en warmt het binnen minder snel op. Hierdoor zijn groene gevels ook wel de natuurlijke airco van de stad. Daarnaast filteren planten fijnstof en geven ze zuurstof af waardoor onze luchtkwaliteit weer verbetert. 

Wist je dat je met je bedrijf in aanmerking kan komen voor een financiële bijdrage en praktische hulp voor de aanleg van een geveltuin? Neem hiervoor contact op met Remco Tacken 

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Participatietraject voor het Stationsplein

In samenwerking met de partners van de Duurzaamste Kilometer (DZKM) en Centrummanagement Leiden zijn in januari en februari 2022 twee participatiebijeenkomsten georganiseerd.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl