fbpx

Deel dit project

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geveltuintjes: de groene airco van de stad 

Geveltuintjes: de groene airco van de stad 

Vogels, vlinders en zoemende insecten. Geveltuintjes trekken een hoop nieuwe bewoners aan. En ze zorgen voor meer natuur in de stad. Dat wil jouw bedrijf toch ook! 

Meer groen trekt vogels aan, ze bouwen er een nest of vinden er een slaap- en schuilplaats. Maar geveltuinen beschermen ook je pand: in de winter zorgen groenblijvende klimplanten ervoor dat de muur niet te sterk afkoelt. En binnen blijft het zo beter warm. In de zomer blijft de muur door de planten juist koeler en warmt het binnen minder snel op. Hierdoor zijn groene gevels ook wel de natuurlijke airco van de stad. Daarnaast filteren planten fijnstof en geven ze zuurstof af waardoor onze luchtkwaliteit weer verbetert. 

Wist je dat je met je bedrijf in aanmerking kan komen voor een financiële bijdrage en praktische hulp voor de aanleg van een geveltuin? Neem hiervoor contact op met Remco Tacken 

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Duurzaam vraagstuk binnen je bedrijf? Laat studenten het onderzoeken! 

Ben jij benieuwd hoe schoon de lucht binnen jouw bedrijf eigenlijk is? Of wil je weten wat jouw bedrijf kan doen om groener te worden? Breng je case in en wie weet gaan studenten van het Centre for Sustainability met jouw vraag aan de slag in hun masteronderzoek! 

meld je aan voor
dit evenement:

25 September:

Het Global Goals Clubhuis

Op 25 september verandert The Field voor een dag in het clubhuis van de Global Goals. Iedereen is welkom voor een groot aantal activiteiten rondom de SDG’s en een gesprek over de duurzame toekomst van Leiden.

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl