fbpx

Deel dit project

Participatietraject voor de tijdelijke inrichting van het Stationsplein

In samenwerking met de partners van de Duurzaamste Kilometer (DZKM) en Centrummanagement Leiden zijn in januari en februari 2022 twee participatiebijeenkomsten georganiseerd. Doel van deze bijeenkomsten was om samen tot een aantal maatregelen te komen om de kwaliteit van het Stationsplein, de stadsentree van Leiden, tijdens alle bouwactiviteiten die er nu en in de toekomst plaatsvinden, te verbeteren. In het boekwerk is het resultaat van deze bijeenkomsten weergegeven.

Klik hier om het boekje in te zien

Geconcludeerd is dat met drie maatregelen op korte termijn kwaliteitswinst is te behalen: 
1. Een groenere openbare ruimte: Het Stationsplein en omgeving is een stenig gebied. Door toepassing van tijdelijk groen, met name in plantenbakken en daar waar mogelijk in de vaste grond, wordt de aantrekkelijkheid van het gebied vergroot.
2.Bouwafscheiding geeft kwaliteit door op gesloten bouwafscheidingen onder andere stads brede informatie te delen. Zo vindt er een nette en informatieve afscheiding van het bouwterrein plaats.
3. De basis op orde: De bestrating en het meubilair wordt op hetzelfde kwaliteitsniveau gebracht zoals in de binnenstad.

Hoe ziet het vervolg eruit? 
De eerste verbeteringen zijn en worden inmiddels uitgevoerd. De bouwafscheiding bij Lorentz tweede fase is vorige week vernieuwd. En binnenkort wordt de bouwafscheiding bij De Geus vernieuwd. Wanneer de gemeenteraad met de overige voorstellen instemt (verwachting medio 2022), zullen deze ter hand worden genomen. Na deze besluitvorming zullen de betrokken stakeholders worden betrokken bij de uitwerking van een concreet plan voor de vergroening van het gebied en het op orde brengen van de bestrating en het meubilair.

 

 

Wil je aanhaken bij dit project?

Bekijk ook dit
project:

Mobiliteitsscan: bespaar op reistijd en kosten

Hoeveel kan jouw bedrijf besparen op reistijd en kosten? En hoeveel op CO2-uitstoot? Ontdek het met de interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Bereikbaar Haaglanden.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl