fbpx

Deel dit project

Q&A met Theo Peters

Wat goed dat je meedoet aan DZKM, wie ben je en welke organisatie vertegenwoordig je?
Theo Peters, adviseur Duurzame bedrijfsvoering en |Energiemanagement bij Achmea Facilitair Bedrijf

Waarom doe je mee?
Wij zijn gehuisvest in Leiden (Dellaertweg 1) binnen het gebied van de Duurzaamste Kilometer en hebben zelf als maatschappelijk betrokken organisatie een aantal duurzaamheidsambities en om die reden voel we ons betrokken.

Vertel eens wat meer over jouw project / rol?
Landelijk ben ik binnen Achmea betrokken bij het organisatie-brede programma om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Dat doen we niet alleen in onze panden en binnen onze organisatie, maar we kijken ook wat we samen met onze directe omgeving kunnen realiseren om daaraan bij te dragen.

Een project dat ik graag van de grond zou krijgen, is gericht op een gezondere, C02 neutralere en meer biodiverse omgeving. Voor de deur van het Achmea gebouw in Leiden staat langs de Schipholweg zo’n 1,5 duizend vierkante meter bamboe. Dat oogt zeker mooi, maar bamboe heeft als plant weinig impact op CO2 en doet erg weinig voor biodiversiteit. Achmea heeft ter verkenning van deze kans een begroting laten opstellen. Het zou prachtig zijn als wij samen dit grote stuk groen, met nog een aantal andere stukken (groot en klein) groen in de Duurzaamste Kilometer kunnen vervangen door “gezond groen”? Groen dat bijdraagt aan CO2 reductie maar ook meer biodivers is. Op die manier dragen we bij aan gezondere lucht voor alle gebruikers en het milieu. En biodiversiteit in flora draagt bovendien bij aan biodiversiteit van onze fauna. En natuurlijk is het ook gewoon mooi! Dat is ook niet onbelangrijk toch?
En misschien kunnen we zélfs een stukje verhard terrein in de Duurzaamste Kilometer vergroenen en daarmee bijdragen aan klimaatadaptiviteit!

Ook jouw project gaat impact maken, hoeveel millimeter/centimeter/meter ga je bijdragen.
Onze ambitie is om in 2030 een CO2 neutrale bedrijfsvoering te hebben en alleen nog circulaire materialen en producten in te kopen. Dat gaat zeker ook bijdragen aan de Duurzaamste kilometer.

Wat hoop je te bereiken?
Dat we onze krachten gaan bundelen en we er samen in slagen om de wereld een beetje beter achter te laten voor de volgende generaties, met de Duurzaamste Kilometer als voorbeeld.

Tot welk inzicht ben je gekomen? Wat zou je willen delen?
Inkoppertje: alleen ga je sneller…. Maar samen kom je verder.

Wie is volgens jou een held? En waarom moeten we eens bij hem/haar aankloppen?
Hoogleraar Andy van den Dobbelsteen (TuDelft). Hoogleraar Duurzaamheid (bouwkunde) Hij is een ontzettende inspirator!

Wie zou je willen uitnodigen om ook mee te doen?
Wellicht dat universiteit Leiden ook een interessante partner kan zijn (ook al horen zij niet binnen de afbakening van de DZKMNL).

 

No data was found

Bekijk ook dit
project:

Mobiliteitsscan: bespaar op reistijd en kosten

Hoeveel kan jouw bedrijf besparen op reistijd en kosten? En hoeveel op CO2-uitstoot? Ontdek het met de interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Bereikbaar Haaglanden.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl