fbpx

Deel dit project

De week van de duurzaamste kilometer

Een van de doelen van de DZKM in 2022 was om de onszelf meer naar de mensen te brengen. Daarom hebben we de week van 20-24 juni 2022 uitgeroepen tot de week van de duurzaamste kilometer. Een week vol activiteiten die laten zien hoe leuk, makkelijk én lekker duurzaamheid kan zijn.

 

De meest opvallende was de eerste DZKM pop-up store op station Leiden Centraal. Hier waren wij de hele week te vinden om onze duurzame boodschap te verkondigen. De pop-up store hebben we natuurlijk moest deze ruimte ook duurzaam ingericht worden. Dit hebben we gedaan in samenwerking met het Circulair Warenhuis uit Leiden. Zij up-cyclen, in samenwerking met kunstenaars, producten van restmaterialen of van producten die niet verkocht kunnen worden in de kringloop. Enthousiast hebben we samen de pop-upstore ingericht met mooie en duurzame tafels, stoelen, tasjes, boekjes en nog veel meer. Hiermee hebben we veel geïnteresseerde “klanten” mogen ontvangen in de pop-up store: vertraagde reizigers, nieuwsgierige reizigers, partners van de DZKM en andere geïnteresseerden. Zij kwamen voornamelijk langs om tussen de duurzame producten te snuffelen, vragen te stellen over de DZKM of om hun wegwerp koffiebeker in te ruilen voor een duurzaam exemplaar.

 

Ook was de pop-up store het decor voor onze duurzame lunch op dinsdag 21 juni. Tijdens de lunchlezing hebben we nieuwe duurzame connecties gemaakt met partijen uit de DZKM. Onder het genot van goede broodjes hebben we ideeën uitgewisseld over duurzaamheid in bedrijfsvoering.

 

Op donderdag 23 juni hebben we een inspirerende middag met borrel op The Field georganiseerd. De middag begon met een lezing van De Groene Arbeidsovereenkomst. Met deze overeenkomst zetten werkgever én de werknemer samen stappen om te verduurzamen. Daarna was het tijd voor de studenten van het honoursvak Citizen Science om de resultaten van hun onderzoek in de DZKM te presenteren. Zo weten we nu dat afvalbakken een positieve invloed hebben op de mentale gezondheid van mensen en dat het loont om mensen te “nudgen” om hun afval weg te gooien. Na een presentatie van ons waarin we terugkeken op het afgelopen halfjaar, vooruitkeken naar komend half jaar en de concept-doelen van de DZKM hebben gepresenteerd, was het tijd voor de borrel!

 

Tot slot was er nog de winactie, waarin iedereen die meedeed een geheel verzorgde kantoordag op de field kon winnen. Werken in het groen dus, want dat is goed voor de (mentale!) gezondheid.

 

Wij kijken tevreden terug op de Week van de DZKM. In deze week hebben we ook de kracht gezien van de community. Zonder enthousiasme van NS Stations was het niet mogelijk geweest om een pop-up store neer te zetten. Ook de bijdrage van de studenten van Citizen Sciene vinden we erg waardevol. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat we een locatie zoals The Field in de DZKM hebben waar we gebruik van kunnen maken.

 

No data was found

Bekijk ook dit
project:

Mobiliteitsscan: bespaar op reistijd en kosten

Hoeveel kan jouw bedrijf besparen op reistijd en kosten? En hoeveel op CO2-uitstoot? Ontdek het met de interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan van Bereikbaar Haaglanden.

meld je aan voor
dit evenement:

23 June:

Community borrel op The Field

Kom jij ook naar onze community borrel op The Field? Meld je dan snel aan!

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl