Verduur
samen!

Coalitie van ambitie in Leiden

Het project “The Field” is onderdeel van de Duurzaamste Kilometer. The Field staat op het terrein van de voormalige Kweektuin van het Singelpark en bestaat uit een circulair paviljoen en tiny offices. Alles zo duurzaam en circulair mogelijk midden in het groen, midden in het stationsgebied. Hiermee willen we de transitie naar een schone, eerlijke, duurzame en veerkrachtige economie versnellen en laten zien wat duurzaamheid allemaal inhoudt.

De tiny offices
Op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, openden wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) samen met Bastiaan de Roo (Directeur PLNT) drie kleine, uit afvalmaterialen opgebouwde kantoortjes.

De gebruikte materialen van de tiny offices komen uit andere locaties in de stad en regio. De wanden en bodem zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit restmateriaal van het 41ste lustrum van Minerva en de isolatie van de wanden is gemaakt van oude spijkerbroeken.

Het circulaire paviljoen
Samen met de Universiteit Leiden, Beelen, Van Wijnen, Hoogheemraadschap van Rijnland en Fonds1818 realiseren we een uniek circulair paviljoen. We verwachten dat dit paviljoen begin 2020 operationeel is.

Voor iedereen beschikbaar!
Wilt u één van de 3 kantoortje gebruiken of een bijeenkomst organiseren op The Field voor tussen de 3 en 30 personen? Dat kan; laat het ons weten!

Onderdeel van de Duurzaamste Kilometer

The Field is onderdeel van de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Bekijk hier het projectplan.

WIL JE MEER INFORMATIE?

Wil je meer weten over The Field of de Duurzaamste Kilometer? Stel hier je vraag!