fbpx

alles over het Thema
Divers Groen

Divers Groen

Wist je dat alleen al kijken naar groen stress vermindert? Kan je nagaan wat het met je doet als je in een groene omgeving werkt, leert of ontspant. Daarom gaat de Duurzaamste Kilometer groen, groener, blauw! Zo vergroten we de biodiversiteit in de stad en dragen we bij aan een sterker ecosysteem. De Duurzaamste Kilometer als gezonde toegangspoort van de stad!

Komende jaren maken we met tijdelijke en definitieve ingrepen de Duurzaamste Kilometer groener en blauwer. De ontwikkeling van het gebied is nog in volle gang, er wordt volop gesloopt, gebouwd en herontwikkeld. Juist in deze fase maken we werk van groen en water, het blauw! Soms nog met tijdelijke, kleinschalige oplossingen maar de definitieve bebouwing krijgt een steeds groener gezicht. Zoals het revolutionaire polderdak op kantoortoren Lorentz. Dit groene dak vangt regenwater op om vervolgens duurzaam in te zetten, bijvoorbeeld om de daktuin te bewateren. Dat bespaart weer drinkwater!

Ook vergroenen we de buitenruimte met planten in tijdelijke bakken en een zee aan geveltuintjes.

Wat gaan we doen? De Duurzaamste Kilometer is ook 1000 meter experiment. Zo onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor wateropvang, vermindering van hittestress en meer groene gevels en multifunctionele daken.

Maar we kijken ook hoe we met een beperkt budget en tijdelijk groen optimaal resultaat kunnen behalen. Bijvoorbeeld met geveltuinen en hoe die door het gezamenlijk beheer de community in het gebied kunnen versterken.

We gaan testen, leren en het gewoon doen, met elkaar. Zodat andere weer kunnen leren van de Duurzaamste Kilometer. Als het hier kan, kan het overal!

Wat kan jij doen?

Wil je als bedrijf jouw buitenruimte, parkeerplaats of dak vergroenen? Wij helpen je graag met onze kant-en-klare oplossingen, advies en hulp voor projecten op maat. Hiervoor werken we samen met de gemeente.

Kies een van onze concrete oplossingen:

  • Groene geveltuin
  • Groen is een must, geen keuze!

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste projecten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.