fbpx

Deel dit verhaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

The field: van Kweektuin naar Proeftuin

Op 16 februari gaf de voorzitter van het Singelpark symbolisch het stokje van de Kweektuin (in de vorm van een spade) over aan de DZKMNL. De Kweektuin verhuist

naar een permanente locatie in de tuin van Museum Volkenkunde en het gebied wordt de komende anderhalf jaar een proeftuin voor nieuwe ontwikkelingen en een showcase voor duurzaamheid. Het groen dat aanwezig is wordt uiteraard gekoesterd en vormt de longen van The Field. De voorbereidingen zijn getroffen en na de zomer van 2019 zijn de eerste concrete resultaten zichtbaar.

ONTWIKKELING CIRCULAIR PAVILJOEN

In samenwerking met de gemeente, Universiteit van Leiden, Beelen, Fonds1818 en Van Wijnen, werkt PLNT aan het realiseren van een paviljoen dat geheel wordt gebouwd uit rest-

materialen van het voormalige Gorlaeus-gebouw van de Universiteit. Het ontwerp is klaar en de bouw start net na de zomer van 2019. Dit paviljoen zal dienen als werk-, studie- en ontmoetingsplek voor partners van de DZKMNL, voor studenten en voor geïnteresseerde burgers en organisaties. Hiermee maken we duurzaamheid tastbaar in het gebied.

Heb je ook een goed verhaal?

Bekijk ook dit
verhaal:

Duurzaam jasje voor de Schipholweg

De komende jaren wordt deze weg getransformeerd tot een levendige en duurzame straat.

meld je aan voor
dit evenement:

25 September:

Het Global Goals Clubhuis

Op 25 september verandert The Field voor een dag in het clubhuis van de Global Goals. Iedereen is welkom voor een groot aantal activiteiten rondom de SDG’s en een gesprek over de duurzame toekomst van Leiden.

volg dzmknl op
social media:

Volg ons & praat mee

@dzkmnl

#dzkmnl